Wayne's Coffee lanserar den nya heta drycken Supercino!

Vd:n för Wayne’s Coffee: ”Kaffe är inte längre framtiden."

Wayne’s Coffee är en svenskägd, internationell kafékedja som satte standarden för det moderna europeiska kafékonceptet i Sverige. För 20 år sedan förändrade Wayne’s Coffee sättet som svenskarna dricker kaffe och nu visar de vägen till framtidens fika. I dagarna lanserar de nämligen den varma drycken Supercino: en koffeinfri och växtbaserad variant av cappuccino.

Frågan är om det går att lära svenskarna som älskar sitt kaffe att fika på något annat sätt. Sverige toppar regelbundet listorna över kaffedrickande länder, men vd:n Anders Stål är övertygad om att det går med sitt nyfunna magiska recept.

Den nya drycken är inte bara god utan också snäll mot både miljö och är bättre för våra kroppar. Denna dryck förenar det bästa av två världar där supernyttiga växter möter den härliga känslan av en cappuccino, därav namnet Supercino.

Problemet vårt samhälles höga kaffekonsumtion är att den på sikt är svår att upprätthålla. Ett globalt klimat som blir varmare måste kaffebönorna odlas högre och högre upp, vilket innebär mindre skördar och mer arbeta med att plocka. Wayne’s som var den första kafékedjan i Sverige att KRAV-märkas har en historia av medvetna ställningstagande och meddelar att det är en självklarhet för dem att dra sitt strå till stacken.

Supercino lanseras nu i fyra smaker: Yoga, innehåller graviola som dämpar vardagsstressen. Matcha, en riktig hälsokur proppfull med antioxidanter. Hampa &kakao, perfekt för dig som tränare. Rödbeta & kanel som är naturligt söt och hjälper till med uthålligheten. Eftersom att det även är koffeinfritt slipper man dessutom energidippar.

Så förhoppningsvis kan detta vara lösningen för att minska kaffekonsumtionen, men samtidigt behålla vår fikakultur där vi umgås och får tid till att prata med varandra. Wayne’s Coffee har helt rätt i att det fortfarande är ett jättebra sätt att umgås. Och det som ligger i tiden är ju faktiskt det nyttiga.