Koncept i fokus - Harrys

Vi har intervjuat Linda och Jan Åhman som driver Harrys i Västervik om deras vardag som franchisetagare och hur det är att vara en del av kedjan Harrys.  

Vad är fördelarna med att vara franchisetagare på Harrys?

Det är en trygghet, ju fler vi är i kedjan desto bättre avtal kan man få. Vi får professionell hjälp ifrån marknadsavdelningen samt att HK ger en trygghet och den support vi behöver. Det är en bra start när man ska öppna sin första restaurang, vi är än enda stor familj med många kompetenta krögare. 

Hur ser dina dagar ut på Harrys i Västervik?

Vi är närvarande varje dag när vi har restaurangen öppen. Vi är tre som driver restaurangen, en av oss finns alltid på plats. Vi planerar kommande vecka samt den gångna. Vi jobbar i driften 3 pass/vecka, sommartid 6 dagar, vissa veckor blir det 7. Men så länge vi älskar det vi gör, kör vi på. Mycket jobb, men vilken förmån.

Vad är det svåraste och roligaste med att vara franchisetagare? 

Det svåra kan vara (men inget större hinder) är att alla städer är unika samt att vi inte har samma förutsättningar ex. i Västervik satsar vi mycket på maten och upplevelsen. Vi har valt att plocka bort vår nattklubb just för att maten ständigt ökar. Vi vill hålla oss till en röd tråd och vårda det vi har byggt upp med kärlek. Det roligaste är att träffa alla trevliga människor! Den relation vi har tillsammans samt med våra leverantörer.  

Hur behöver man vara som person för att passa som franchisetagare? 

Man måste brinna för branschen och vara energisk, nyfiken, lyhörd samt ha tålamod. Vår styrka är nog att vi är tre och vi alla har olika personligheter som knyter oss samman. 

Några sista tips för den som vill bli franchisetagare?

Utnyttja den kunskap och erfarenhet ifrån oss krögare som finns på Harrys. Vi är en stor familj som vill sätta vårt varumärke Harrys på kartan.