Koncept i fokus - The Fishery

Välkommen till The Fishery

The Fishery erbjuder modern, vällagad, innovativ och snyggt förpackad mat från havet. Våra rätter är lika lätta att äta på plats som att ta med sig. Ingen maträtt ska ta längre tid än 5 minuter. Fokus på bubblande kvalitetsdrycker som Champagne, Prosecco och Cava till bra priser. Vi arbetar effektivt och alla sysslor är lätta för personalen att hantera, även i en stressad situation.

Tankarna om The Fishery började 2016 då vi saknade något inom fast food, eller fast casual om man vill. Vi ville göra något roligt inom vårt yrke, prova något som vi inte gjort tidigare. Vi funderade på varför det inte finns något svenskt fiskkoncept inom genren. Såklart är det några uppenbara mindre hinder så som ett något högre råvarupris och något kortare hållbarhet på produkter från havet om man jämför med kött, fågel eller grönsaker. Men de positiva sidorna är otroligt många fler, hjärnan, hjärtat, minnet, vitaminerna, ja listan kan göras lång.

Vi började då titta på hur vi skulle kunna komma förbi de små hindren och på ett effektivt sätt kunna servera färsk fisk i en snabbmatsmiljö med stora volymer och samtidigt hålla menyn framförallt god, intressant, hälsosam och ekonomisk. Allt måste serveras i snabb takt och med överraskande bra service. Vi bestämde oss för att göra ett försök.

Vi har kommit långt sen vår första enhet i Teatern på Södermalm där vi öppnade hösten 2016. Efter något halvår av trevande för att hitta passande utbud, uttryck och rutiner hittade vi rätt. Vi ökade gästantal i ett rasande tempo. Det håller i sig. Menyn utvecklas hela tiden för att vara så bred som möjligt, genomtänkt, modern, snabb att tillaga och intressant.

The Fishery var tänkt att bli en kedja redan från idéstadiet och idag har vi 3 till. Nu befinner vi oss i ett extremt snabbväxande och populärt segment inom restaurang och det finns ingen konkurrent som gör det vi gör. Vill vi fortsätta växa och vi tror starkt på en ”Ägare” på plats. Därför tycker vi att franchise är modellen för oss.

Det är något mycket speciellt att öppna en egen restaurang, för det är faktiskt det som en franchisetagare gör. Det är mycket jobb men det finns inget som slår känslan när det flyter och man känner att man lyckats.

Vi har ett starkt team i koncernen och vi vill utveckla The Fishery tillsammans med er franchisetagare.

Carl Ullsten, VD och delägare av The Fishery