Green Heads söker franchisetagare i hela Sverige!

 

Green Heads är en frisörkedja som med ett holistiskt synsätt erbjuder ekologisk och giftfri hårvård för kvalitetsmedvetna kunder. Vi vill skapa en ny generation gröna frisörer som värnar för både hälsa och miljö. För oss är det en självklarhet att få arbeta i en miljö som inte utgör en hälsorisk för oss som frisörer. 

Konceptet 

På Green Heads arbetar vi med naturmaterial och giftfria färger och produkter. Det viktiga för oss är att det vi använder och säljer inte innehåller kemikalier som är miljö- eller hälsoskadliga. Genom att arbeta aktivt med grön hårvård kan vi möta en växande kundgrupp, hålla kvar det kreativa i yrket och samtidigt driva igenom en stor förändring. Green Heads är certifierad av Grön Salong. 

Redo för expansion 

Sedan 2015 driver vi en Green Heads salong på Rörstrandsgatan i Stockholm. I dag är vi fullbelagda av både kunder och frisörer och därför är det dags att öppna upp vår andra salong i Stockholm på Södermalm.
Green Heads expanderar för att kunna möta den växande efterfrågan på grön hårvård även utanför Stockholm. Vi gör det i form av ett affärskonceptet som gör det lätt för dig som vill starta och driva en grön salong. Du är lönsam samtidigt som du får möjligheten att arbeta med en hälso- och miljömedveten verksamhet, tillsammans med likasinnade. Du behöver inte trassla dig fram mellan ingredienser, arbetssätt, certifieringar mm, vi har banat väg... 

Vad erbjuder vi dig? 

Som franchisetagare och samarbetspartner i Green Heads driver du din salong med stöd från oss. Vi erbjuder dig support, coaching, utbildning och rådgivning under hela din resa som franchisetagare i vår kedja. Vi kommer bla. hjälpa dig med de praktiska delarna så att du kan fokusera på du är bra på. 

Utöver vårt personliga engagemang hjälper vi dig med: 

 • Kassa, affärslösningar, IT och administrativa system
 • Försäkringar.
 • Framtagna budgetar och kalkyler.
 • Individuella lösningar för dig som egenföretagare.
 • Förmånliga avtal med vår ekonomiska redovisningsbyrå.
 • Storkundsrabatter hos leverantörer och samarbetspartners.
 • Utbildning och vägledning inom grön hårvård som frisör, företagare och salongs- chef med anställda samt en fulltecknad handbok för konceptet. 
 • Ständig produktutveckling, forskning, trender och mode inom grön hårvård
 • Att vara en del av ett inarbetat varumärke, hjälp med marknadsföring på sociala medier från centralt håll samt hjälp med lokal marknadsföring. 
 • Kampanjplan och nyhetsbrev ut till kund.

Bli en Green Head 

Som en “Green Head” är du egen samtidigt som du har oss och de andra franchisetagare i kedjan som medarbetare. Detta kontaktnät stärks av årliga gemensamma projekt, konferenser och kurser som du som franchisetagare tar del av. Om du är nyföretagare eller om du precis har börjat arbeta grönt så stödjer vi dig genom de svårigheter som man kan stöta på. Som Franchisetagare hos oss har du stor frihet. 

 

Vem söker vi? 

Du ska vara en frisör som vill driva en egen grön salong under Green Heads varumärke. Detta förutsätter att du är intresserad av att arbeta miljö- och hälsoinriktat. Vi ser att du har lätt för att samarbeta, är affärsdriven och servicemedveten. Du drömmer om att starta egen salong med anställda, eller driver du redan en salong men vill konvertera denna till en Green Head-salong. 

Kravprofilen 

Hur går det då till att bli franchisetagare?
Vi lägger stor vikt vid rekryteringen, vi önskar långsiktigt partnerskap! För oss är det viktigt att det blir rätt person som får exklusivitet på rätt platser.
Så detta bör stämma in på vår blivande samarbetspartner.

 • Du är frisör och vill driva en egen grön salong.
 • Har stort engagemang för miljö & hälsa och vill arbeta utifrån vårt koncept och varumärke.
 • Om detta är intressant så återkom gärna till oss! 
 • Du som har lätt för att samarbeta, är affärsdriven och servicemedveten.
 • Lokala förutsättningar avseende kundvolym.
 • Ha en välordnad ekonomi med utrymme för investering.

 

Med vänliga hälsningar// 

Linda Ulvaeus & Maria Hellström

Green Heads AB

 

Green Heads