Koncept i fokus - Bengtsons Ost

Är du redo för en gastronomisk värld? Då kanske du är den vi söker!

Historian om Bengtsons Ost

Resan för Bengtsons Ost började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund i början på 50- talet.

Året var 1951, välfärden blomstrade, industrin gick på högvarv och rockmusiken började på allvar få fäste bland Sveriges ungdomar. Men i skånska Lund var det inte bara rockmusiken som började bli populär bland invånarna utan även ost från Bengtsons Ost.

Det var Inga & Thure Bengtson som grundade Bengtsons Ost och som la grunden för vad Bengtsons Ost är än idag. Efter ett flertal framgångsrika år expanderade man och öppnade butiker i både Malmö och Helsingborg samt ett eget mejeri i Danmark. Släktingar till personer som dagligen arbetade på mejeriet kommer fortfarande in till butikerna och återberättar deras historia. År 1991 köptes hela Bengtsons Ost upp av familjen Taninger som 2018 gjorde Bengtsons Ost till Sveriges första och enda ost & delikatessfranchisekedja med butiker på olika strategiska lägen runt om i Sverige.

En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av svenska klassiska hårdostar så som Herrgård ”Bengtsons Special”, Präst ”Bengtsons Viking” och Grevé ”Bengtsons Grevinna” vars lagring kan sträcka sig ända upp till 3 år. Idag lagrar Bengtsons Ost många fler ostar själva, så som vår populära ”Bengtsons Karamellost”. All ost som lagras kontrolleras noga av Bengtsons Osts egna lagringsspecialister.

Bengtsons Osts huvudsortimentet består av noga utvalda ostar, charkuterier & delikatesser från Europas alla hörn, en meny där vi använder våra egna handplockade produkter till våra enklare rätter för att uppnå en smakupplevelse i världsklass samt presenter i olika prisklasser och utformningar.

Med åren så har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär. Vi bedriver verksamheten i samma gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden.

Vision

Bengtsons Osts vision är att bli Sveriges främsta ost och delikatess-kedja. Detta genom att alltid beröra kunderna och gästerna på ett positivt sätt genom att skapa goda relationer och god kontakt med kunderna och gästerna. Alla kunder och gäster ska alltid lämna Bengtsons Ost med ett leende på läpparna och känna sig speciella och uppskattade.

Detta är vår gemensamma framtidsdröm, en inspirerande och sporrande framtidsdröm som uppmuntrar alla arbetare från anställda till franchisetagare inom Bengtsons Ost. Varumärket ska i första hand associeras med smak, upplevelse, service och kvalitet.

Resultatet av detta blir ofta lönsamma och välmående företag som tenderar att vinna viktiga konkurrensfördelar.

Franchise

I en franchisekedja delar man på de olika arbetsuppgifterna. Franchisegivaren sköter saker centralt som resulterar i fördelar genom hela kedjan. Marknadsföring, sortimentutveckling, inköp och datautveckling, är bra exempel på vad en skicklig franchisegivare bör sköta. Franchisetagaren kan då fokusera på sin primära uppgift som är försäljning.

Resultatet av detta blir ofta lönsamma och välmående företag som tenderar att vinna viktiga konkurrensfördelar.

Fördelar med Franchise

  • Du får möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke och välbeprövat koncept.
  • Du kan fritt bestämma dina egna mål.
  • Du får ett omväxlande arbete.
  • Du har chans att tjäna mer pengar jämfört med om du är anställd.
  • Du knyter många nya betydande kontakter samt får ny kunskap och nya erfarenheter.

Företagare

Som franchisetagare driver du din Bengtsons Ost-enhet som ett eget företag. Därför krävs det att du inte bara har rätt kvalifikationer och personlighet för att arbeta med Bengtsons Ost. Du måste även ha ett gott affärssinne och gärna ha erfarenhet av att engagera medarbetare. Du bör ha ordnad ekonomi och för att lyckas måste du vara beredd att arbeta heltid i den dagliga verksamheten. Din vardag som franchisetagare kommer nämligen att kretsa kring den dagliga driften.

HÖGA FÖRVÄNTNINGAR

Våra förväntningar på dig är höga! Innan du startar din butik vill vi därför diskutera igenom allt med dig. Vem är du? Vad är du beredd att satsa? Hur ser din budget ut? Du måste tro på vårt koncept och på oss som idag arbetar med Bengtsons Ost. Du måste dessutom ha en stor önskan om att starta eget samt viljan och drivkraften att göra en verkligt helhjärtad insats.

Vi söker franchisetagare i:

Halmstad • Malmö •Göteborg • Umeå • Skövde • Gävle

Enheten i Halmstad ska öppna precis innan sommaren 2022 och har ett A-läge med otroligt bra flöde. Butiken kommer bokstavligen ligga direkt intill ett stort Systembolag vilket innan har visats sig vara en succé! Detta är en unik möjlighet! Enheterna i Göteborg och Malmö öppnar i höst och har också A-läge med otroligt bra flöde!