Koncept i fokus - Relief Laserterapi

Marie-Louise Göthlin har drivit eget i hela sitt liv. Som 20-åring drev hon en tobaksaffär i Stockholm och efter det gick hon in i restaurangbranschen och arbetade i krog- och pubmiljö i 25 år. Men när hon fyllde 40 orkade inte kroppen det snabba och slitsamma tempot och de stökiga miljöerna. Det var dags för en förändring. Idag driver hon sedan 2012 som franchisetagare till Relief Laserterapi två stycken behandlingscenter i Gävle och Uppsala.

Relief Laserterapi är ett franchisekoncept som hjälper människor att minimera den fysiska abstinensen som de flesta får när man slutar med nikotin. Som kund sker det ett samtal före och ett efter behandlingen för att kartlägga hur individen kan gå vidare. Marie-Louise förklarar att den supermoderna tekniken med lågenergilaser är framtagen tillsammans med traditionell kinesisk medicin. Här häver man blockeringar och utför triggerbehandlingar.

35 år som rökare

Efter sina många år restaurangbranschen sökte sig Marie-Louise mer aktivt till friskvård och började syssla med massage och yoga. Som rökare i 35 år kom hon i kontakt med Relief Laserterapi när hon letade efter franchisekoncept och under den tiden höll hon själv på att sluta röka. ”Jag tänkte att om den här metoden fungerar på mig så ska jag själv driva ett Relief”

I november 2016 slog hon upp dörrarna till sitt andra center i Uppsala.

Hur ser dina veckor ut som franchisetagare?

En behandling tar cirka 1.5 timme till 2 timmar och under en dag brukar jag ha 3-4 bokningar. Det som igår i mina arbetsuppgifter är, förutom se till att kunden för bästa möjliga behandling, kolla bokningssytem, sköta sociala medier och marknadsföra mig själv och mina tjänster på den ort jag befinner mig.  

Hur är det att vara en del i en franchisekedja?

När man är med i kedjan så känner jag mig inte så ensam som jag har gjort innan. Jag har varit lite ensam när jag fattat beslut tidigare i min karriär. Här är vi ett team och ett lag och får mycket stöd. Jag kan även välja det jag vill och sköta mig själv och på så sätt vara fri.

Vi jobbar på samma sätt för det bästa resultatet. Enhetligheten i arbetssättet och behandlingen gör att vi alla jobbar åt samma håll. Under utbildningarna blir det således inga frågetecken. Det känns verkligen som man är ett team med kollegor där det alltid är bra stämning. Sedan får man alltid tips, råd och hjälp av Oskar Lundblad i Göteborg som är franchisegivare i Sverige.  

Första tiden som franchisetagare

Marie-Louise berättar att den första tiden som franchisetagare handlade mycket om att marknadsföra sig själv genom att delta på mässor, annonsera i sociala medier, synas i lokalpress, lägga ut lappar och utnyttja sitt nätverk. Det gick totalt en månad från tanken att hon ville starta ett Relief till dagen då hon tog emot sin första kund.

Att få hjälpa andra

Det bästa med att jobba med Relief tycker Marie-Louise är att man får hjälpa människor att få tillbaka sina liv så att de inte sitter och eldar upp sina pengar och sin hälsa. Den känslan är fantastisk.

Läs mer om hur du startar en Relief Laserterapi här