Bengtsons Ost söker franchisetagare till Asecs i Jönköping

 

Bengtsons Ost har varit igång sedan 1951. En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av hårdostar som sträcker sig ända upp till fem år. Nu vill vi sprida vårt koncept till fler svenska städer. Brinner du för ost och vin? Då kanske du är vår nästa franchisetagare.

Som franchisetagare får du vara en del av en växande kedja som har en unik position på delikatessmarknaden. Du får stöd, utbildning och support från dag ett. Vi marknadsför konceptet centralt och du sköter den lokala marknadsföringen för att få fler kunder att hitta till din butik. Som franchisetagare i vår kedja får du bli en del av vårt starka varumärke Bengstons Ost.

1950-talet i Sverige, välfärden blomstrade, industrin gick på högvarv och rockmusiken började på allvar bli populär bland dåtidens ungdomar i Sverige, men bland Lundaborna var det inte bara rockmusiken som började bli populär utan även ost från just Bengtsons Ost. 

Allt började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund 1951. Bengtsons Ost grundades 1951 av Inga och Thure Bengtson som la grunden för vad Bengtsons Ost är än idag. Med åren som gick expanderade man något med eget mejeri i Danmark som främst tillverkade vitmögelostar så som Brie och Camembert. Släktingar till personer som dagligen arbetade på mejeriet kommer fortfarande in till butikerna och återberättar deras historia. En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av svenska klassiska hårdostar så som Herrgård, Präst och Grevé vars lagring kan sträcka sig ända upp till 3 år. All ost som lagras kontrolleras noga av Bengtsons Osts egna lagringsspecialister. 

Med åren så har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär. Vi bedriver idag verksamheten i samla gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden.

 

Ett vinande koncept

Under de senaste åren har livsmedelsindustrin ökat väldigt mycket. Bara i Sverige har konsumtionen av ost ökat nästan 40% sedan 1995. Människor börjar mer och mer värdesätta kvalitet i vad som konsumeras. I Sverige finns ingen rikstäckande Ost och delikatess-kedja vilket ger fina framtidsutsikter. Vårt koncept är beprövat och genomarbetat. Vi kan därför erbjuda våra franchisetagare ett spännande koncept med mycket uppskattat utbud. 

 

En smakupplevelse utöver det vanliga

Bengtsons Osts huvudsortimentet består av ostar och delikatesser från Europas alla hörn. Vi har även allt från chokladpraliner till gåslever. Som komplement erbjuds också frukost/lunchalternativ i form av varma mackor, ost och charkbrickor, pajer m.m. Vi har även fullständiga rättigheter i vissa butiker. Våra noga utvalda och handplockade produkter är det som bidrar till att skapa en smakupplevelse i världsklass.

Vi söker efter franchisetagare till ett toppenläge i Asecs  i Jönköping med ett entreprenöriellt driv, stort gastronomiskt intresse och som är säljare ut i fingerspetsarna. Du behöver inte vara ostexpert men ska brinna för sälja ostar och andra goda grejer i världsklass.

Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig!

 

Bengtsons Ost