Bengtsons Ost söker franchisetagare till färdig enhet

 

Historia

Resan för Bengtsons Ost började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund i början på 50-talet.

Året var 1951, välfärden blomstrade, industrin gick på högvarv och rockmusiken började på allvar få fäste bland Sveriges ungdomar. Men i skånska Lund var det inte bara rockmusiken som började bli populär bland invånarna utan även ost från Bengtsons Ost.

Det var Inga & Thure Bengtson som grundade Bengtsons Ost och som la grunden för vad Bengtsons Ost är än idag. Efter ett flertal framgångsrika år expanderade man och öppnade butiker i både Malmö och Helsingborg samt ett eget mejeri i Danmark. Släktingar till personer som dagligen arbetade på mejeriet kommer fortfarande in till butikerna och återberättar deras historia. År 1991 köptes hela Bengtsons Ost upp av familjen Taninger som 2018 gjorde Bengtsons Ost till Sveriges första och enda ost & delikatessfranchisekedja med butiker på olika strategiska lägen runt om i Sverige.

En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av svenska klassiska hårdostar så som Herrgård ”Bengtsons Special”, Präst ”Bengtsons Viking” och Grevé ”Bengtsons Grevinna” vars lagring kan sträcka sig ända upp till 3 år. Idag lagrar Bengtsons Ost många fler ostar själva, så som vår populära ”Bengtsons Karamellost”. All ost som lagras kontrolleras noga av Bengtsons Osts egna lagringsspecialister.

Bengtsons Osts huvudsortimentet består av noga utvalda ostar, charkuterier & delikatesser från Europas alla hörn, en meny där vi använder våra egna handplockade produkter till våra enklare rätter för att uppnå en smakupplevelse i världsklass samt presenter i olika prisklasser och utformningar.

Med åren så har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär. Vi bedriver verksamheten i samma gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden.

Vår vision

Bengtsons Osts vision är att bli Sveriges främsta ost och delikatess-kedja. Detta genom att alltid beröra kunderna och gästerna på ett positivt sätt genom att skapa goda relationer och god kontakt med kunderna och gästerna. Alla kunder och gäster ska alltid lämna Bengtsons Ost med ett leende på läpparna och känna sig speciella och uppskattade. 

Detta är vår gemensamma framtidsdröm, en inspirerande och sporrande framtidsdröm som uppmuntrar alla arbetare från anställda till franchisetagare inom Bengtsons Ost. Varumärket ska i första hand associeras med smak, upplevelse, service och kvalitet.

 

Vi söker franchisetagare för:

Halmstad

Stockholm

Enheten i Halmstad finns redan och har ett riktigt A-läge med otroligt bra flöde. Butiken ligger bokstavligen intill ett stort Systembolag vilket vi flera tillfällen visats sig vara en succé! Enheten i Stockholm ska öppna i år och ligger också bredvid ett systembolag i Täby Centrum!

Skicka in ett intresseformulär så återkommer vi!

 

 

 

Bengtsons Ost Bengtsons Ost