Mail Boxes Etc. söker nya franchisetagare

 

 

Mail Boxes Etc. (MBE) är världens största franchiseföretag inom post- och företagstjänster. Genom sitt nätverk av center, s.k. ”Business Service Centers”, underlättar man dagligen företagares och privatpersoners vardag genom att tillhandahålla tjänster och produkter inom posthantering, paketering, frakt, kopiering och dokumenthantering. 

Våra kunder utgörs i huvudsak av små- och medelstora företag, men även privatpersoner och större företag med smak för service. Vi har ett nära samarbete med de ledande företagen inom brev- & paketdistribution såsom Posten, DHL och UPS. Detta innebär att man genom oss kan skicka brev och paket med allt från vanligt brevporto till expressleveranser. Vi hjälper kunden att hitta en lösning som passar deras krav på leveranstid, säkerhet och pris - utan att det kostar dem mer än om de hade vänt sig direkt till respektive leverantör. Inom affärsområdet Print & Copy så arbetar vi under begreppet ”Print on Demand” med fokus på flexibilitet och korta leveranstider. Visitkort, flyers, broschyrer, affischer & storformat är några exempel på vanliga jobb. Vi hanterar även större jobb där vi får ta hand om hela kedjan från print till utskick. Strävan är att kunden alltid ska uppfatta oss som tillgängliga med en service i världsklass! 

 

Affärsidén

Affärsidén grundlades i USA 1980 och idag finns vi i mer än 30 länder världen över. Utanför Nordamerika finns ca 1500 butiker, och de flesta hittar man i Europa, mer än 1200 stycken! Västeuropa står för en stor del, men nu ökar vi även i Östeuropa och då framför allt i Ryssland. Rättigheterna för konceptet globalt ligger sedan 2009 hos ett Italienskt bolag med säte i Milano. Läs gärna mer på www.mbeglobal.com

Mail Boxes Etc. Sverige:

Den första MBE butiken i Sverige öppnades redan 1999 i Stockholm på Birger Jarlsgatan. Den följdes av ytterligare etableringar i både Stockholm & Göteborg. Under många år fanns ingen organisation i Sverige (franchisegivare) varav tillväxten stannade upp. Så när vi 2012 fick chansen att förvärva Master Licensen för MBE i Sverige kändes det som ett gyllene tillfälle med tanke på att vi drivit egna MBE butiker framgångsrikt i över 10 års tid. Bolaget bildades med namnet MBE Sweden AB. Efter noggrann genomgång av den svenska marknaden, framtagning utav leverantörsavtal, handböcker, IT-system stod vi ca 12 månader senare redo att lansera konceptet på svenska marknaden. Det resulterade i vår första franchisetagare Christoffer som kort därpå öppnade sin butik i början av 2014. Därefter signade vi franchisetagare i både Luleå, Stockholm & Malmö. Idag är vi 9 st butiker i Sverige och vår ambition är ca 30-40 butiker på 10 års sikt. Det ökade tempot i samhället tillsammans med den ständigt ökande efterfrågan på våra tjänster stärker vår tro på att vi kommer att lyckas! Nu söker vi franchisetagare, nya kollegor, i hela landet!

 

/MBE Sweden

Gustav Wohlfahrt (verksam med 4 butiker i centrala Stockholm)

Henrik Grönlund (verksam med 2 butiker i centrala Göteborg)

 

Är du intresserad av att bli franchisetagare för Mail Boxes Etc? Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig. 

 

Vi har regelbundet "öppet hus" i Stockholm & Göteborg, vill du anmäla dig eller läsa mer om våra produkter & tjänster kan du göra det via vår hemsida www.mailboxesetc.se

 

Mail Boxes Etc.