VMP Group är ett av Nordens ledande bemanningsföretag

 

VMP Group, Sverige ingår i den finländska VMP koncernen som arbetat med bemanning sedan 1988. VMP Group är också etablerade i Estland och Rumänien. I Finland är vi verksamma inom franchise sedan 1997 och i Sverige startades det första franchisedrivna kontorer 2012. VMP:s finska franchiseföretagare har i konkurrens med alla branscher och franchisekedjor vid fyra tillfällen blivit vald till landets bästa franchiseföretagare. VMP Group är medlemmar i Svenska Franchiseföreningen.

I Sverige är VMP Group verksamma inom personaluthyrning, rekrytering, entreprenadverksamhet och karriär & utveckling.

VMP Group är auktoriserade inom bemanning och omställning, medlemsföretag i Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och Sveriges Byggindustrier (BI).

VMP Groups franchisekoncept

VMP erbjuder ett välbeprövat koncept med utvecklade tjänster, vilket innebär att varken tidigare erfarenhet som företagare eller från bemanningsbranschen är nödvändig. Du får ett stort organisatoriskt stöd för att bli framgångsrik i din företagarkarriär. Om du har erfarenhet från B2B försäljning eller verksamhet inom bygg-, el- eller tillverkningsindustrin så är det meriterande, men inget krav. Viktigast är dina personliga egenskaper såsom entreprenörsanda, driv och vilja.

Som ny franchiseföretagare ingår du i VMP Groups traineeprogram där en mängd åtgärder genomförs för att underlätta och snabbt få igång verksamheten. Du får också ett startpaket innehållandes bland annat besöksbokningar, stöd av personal från VMP på plats, annonsering i massmedia med mera. Uppstartsaktiviteterna anpassas efter dina behov och den lokala marknaden.

Vårt franchisekoncept är under ständig utvärdering och utveckling för att alltid erbjuda våra franchiseföretagare och kunder högsta möjliga kvalité och service.

 

Som franchiseföretagare får du bland annat följande rättigheter och support:

  • Rätten att använda VMP Groups kännetecken, varumärke och varumärkesmaterial.
  • Central marknadsföring och framtagande av reklam, annonser med mera.
  • Lönehantering och löneutbetalning.
  • Arbetsrättslig support.
  • Fakturering och kundreskontra.
  • Centralt IT system och användarrättigheter.
  • Tillgång till VMP Groups affärs- och kvalitetssystem.
  • Daglig bokföring.
  • All kunskap och know-how som behövs för att starta, upprätthålla och utveckla lokalföretagets verksamhet.
  • Utbildning av franchisetagaren och dennes medarbetare.

All support och stöttning syftar till att du ska kunna fokusera på att sälja in och bemanna företagets kunduppdrag.

Investeringar och driftskapital

Investeringskostnaden är förhållandevis låg då vår verksamhet inte kräver något stort kontor eller maskiner. Behovet av driftskapital varierar kraftigt men den nya företagaren bör ha eller ha möjlighet att skaffa kapital upp till ca 400 000 SEK. Här är uppstartskostnaderna medräknade och kapitalbehovet inkluderar litet eller inget eget löneuttag i uppstartsskedet. Vi räknar med att det i snitt tar 6 månader innan kontoret är igång men vi har exempel på när det gått fortare och då det tagit längre tid innan verksamheten har ett positivt resultat.

Kontakta gärna VD Henrik Nilsson på telefonnummer 0730-31 69 99 eller skicka intresseanmälan till ansokanfranchise@vmp-group.se 

 

 

 

VMP Group