De öppnar en ny restaurang på torget

Under en lunchpromenad bestämde sig arbetskamraterna Andreas och Frida för att byta bana. Snart öppnar de en Subway-restaurang vid torget.

Karlskogingen Frida Öhman och örebroaren Andreas Granstedt arbetade tillsammans i Örebro. Han har tidigare bott och jobbat i Karlskoga under ett par år och var sugen på att flytta tillbaka, Frida ville inte pendla. Under en lunchrast i februari promenerade de genom storstaden och fick då idén att starta något eget. Båda tänkte direkt på samma sak - Subway.De funderade på vilken lokal som skulle passa och även här var de överens, att hörnet på Alfred Nobels torg skulle vara perfekt. Lägligt nog var lokalen ledig och efter det har allting rullat på.

– Vi fick guldläget direkt, säger Frida.

– Nu är vi i slutskedet som är att bygga upp själva restaurangen, säger Andreas.

Letar personal

Personal ska rekryteras, cirka sju tjänster, och intresset för att jobba på restaurangen är stort - ansökningarna har rasat in. Dessutom ska inredningen väljas. När det gäller utseendet finns en standard att följa men de har ändå många val att göra inom det givna utbudet.

– Vi har en katalog som vi utgår ifrån men vi väljer vilken typ av golv och bord och så, säger Frida.

Ingen av den har någon tidigare erfarenhet av att driva eget med det ser de inte som ett hinder. Blivande franchisetagare utbildas och stöttas och med en kedja med mer än 44 000 restauranger världen över känner sig Andreas och Frida trygga.

– Vi har varit på utbildning i England och det här är ett beprövat koncept, säger Andreas.

– Vi har också bra erfarenhet med försäljning från tidigare arbetsplatser, säger Frida.Det finns gott om restauranger i Karlskoga men de känner sig inte hotade av konkurrensen.

– I Örebro finns det fyra Subways och är man riktigt sugen så känns det inte jobbigt att åka dit. Så det är väldigt populärt, säger Frida.

– Det är också väldigt många som äter ute i Karlskoga, med så många restauranger som går runt. Vi blir ett nytt alternativ, säger Andreas.

Vill växa

En annan sak som de ser som sin fördel är att de kommer att ha nattöppet på helgerna. Med tanke på läget borde det locka många kroggäster som är sugna på en matbit innan hemgång.

Målet är att öppna restaurangen i slutet av augusti. Till nästa sommar hoppas de ha en uteservering och på sikt vill de även kunna erbjuda utkörning.

– Vi tror på det här och vår ambition, vår vision, är att vi om några år ska ha tio restauranger, säger Andreas.