Falurestaurang tar klivet och blir franchisekedja: "Konceptet gör det enkelt att mångfaldiga"

Nu är det klart att Blackstone Steakhouse, som finns i både Falun och Borlänge, erbjuder sitt koncept för hugade franchisetagare över hela landet. Det första avtalet är redan tecknat och en ny restaurang öppnar i Gävle - med löfte om 15 nya heltidsanställningar.

– Vårt restaurangupplägg går ut på att gästerna färdigställer sin varmrätt själva vid bordet. Man steker bitar av kött eller fisk på heta lavastenar, och på sätt får gästerna en upplevelse utöver det vanliga, menar grundaren och huvudägaren Andreas Zetterdahl i ett pressmeddelande. Konceptet är genomtänkt, tydligt och kostnadseffektivt, vilket gör det relativt enkelt att mångfaldiga och starta på fler platser. Gästerna ska ha samma upplevelse i våra restauranger var de än finns.

Den nya restaurangen i Gävle kommer att drivas av tre dalaentreprenörer som idag bland annat driver restaurang Dalasalen i Falun.

– Det blir ett stenhårt jobb, inte minst i början, säger Mattias Sjöö, en av de nya franchisetagarna som också drivit restaurang Sjövillan i Rättvik tills helt nyligen. Vi har hittat en bra lokal i Gävle som nu ska byggas om till en Blackstonerestaurang. Exakt var i Gävle vi kommer att öppna är än så länge hemligt, vi släpper den informationen så snart vi kan.

De tre franchisetagarna siktar på att öppna någon gång under våren 2018. Och man meddelar att satsningen innebär ungefär 15 nya heltidsarbeten, liksom deltidsanställd extrapersonal.

– Det känns såklart väldigt roligt att vårt faluföretag kan växa och komma ut i resten av landet, säger Andreas Zetterdahl. Jag tror faktiskt att man inom några år kommer att kunna gå på Blackstone i många medelstora städer i Sverige.

Källa: Avesta Tidning

Läs mer här.