Max öppnar sin första restaurang i Polen

Max öppnar idag den 1 september sin första restaurang i Polen. Den ligger centralt i den medeltida staden Wroclaw, europeisk kulturhuvudstad 2016, belägen i sydvästra Polen.

– Vi är stolta och glada att öppna vår första restaurang i Polen här i Wroclaw. Välkomnandet är varmt och intresset för Max är stort. Många är oerhört imponerade över smak och kvalitet på burgarna, säger Richard Bergfors, VD Max Burgers.

På menyn finns Max klassiska burgare såsom Frisco, Original och Green-familjens lakto-ovo-vegetariska och veganska burgare, men också vissa lokala anpassningar såsom en ny Grand Deluxe Supreme, Salad Wrap Chicken och polska pickles.

Restaurangen ligger vid entrén till shoppingcentrum Galeria Dominikañska, är 370 kvadratmeter stor och har 102 sittplatser. Gästerna beställer och betalar via interaktiva Expresskassor eller hos kassapersonal.

Interiören är enligt Max senaste restaurangkoncept framtaget av Wingårdhs arkitekter.Restaurangchefen Tomasz Laskowski har under närmare ett års tid arbetat på Max restauranger i Sverige för att lära sig alla delar av driften av en Maxrestaurang.

Förutom i Wroclaw öppnar Max inom det närmaste halvåret i Warzawa och Gdansk. Dessa tre restauranger ägs och drivs i egen regi. Franchising kan bli aktuellt för kommande restauranger.

– Nu ökar vi tempot ännu mer för att nå vårt mål på minst 200 restauranger i Polen inom det närmaste decenniet, säger Richard Bergfors, VD Max Burgers.