Nu startar Elians – Sveriges första franchise för elbranschen

Olof Hansson och Roland Nilsson startade elinstallationsföretaget Prolekta Gotland AB 2006. Det utmärkande för bolaget är att Olof och Roland från början dokumenterade och prövade sina strategier och metoder. Nu för de över sina framgångsrika arbetsmetoder till franchisekonceptet Elians – Elföretag i Allians.

Med franchisekonceptet Elians har du som är elinstallatör möjlighet att starta ett nyckelfärdigt företag. Det innebär att allt nödvändigt är på plats den första verksamhetsdagen för franchisetagaren.

– Branschen står inför ett teknikskifte, och som franchisetagare i Elians kan du dra nytta av att kompetensen finns i kedjan. Du kan alltså som liten företagare ha chansen att ta vilken typ av jobb som helst, säger Olof Hansson, en av grundarna.

– Vi tar även hand om det administrativa, vilket gör att du som företagare har tid att ägna dig åt ditt jobb och tjäna mer pengar.

Elians kan bland annat erbjuda utprovade system för kundnöjdhet, försäljning och en ledarskapsmodell som ger ökad trivsel och motiverad personal.

– Det var när vi såg hur vårt metodiska arbete gav så goda resultat som tanken om ett franchisekoncept dök upp, berättar Olof Hansson. Vi har gjort vårt jobb grundligt, så det borde vara fler som kan få nytta av det. Som franchisetagare har du tillgång till vår coachning, så att du kan vara trygg med att driva företaget på ett bra sätt.

Det första som händer är att ägarnas eget bolag blir till Elians Gotland. Sedan ska konceptet spridas på fler orter i Sverige.

– Vi håller på med den första rekryteringsprocessen nu, och beräknar vara klara i januari. Normalt ingår det en introduktion på mellan en och tre månader, så våren 2018 ska de första franchisetagarna inom Elians kunna vara ute i produktion, säger Olof Hansson.

Läs mer här

Källa: Mynewsdesk/Elians