Ny giv för O´Learys

Kedjan planerar för att upp till 20 restauranger ska drivas i egen regi under de närmaste tre åren.

Restaurang- och sportbarskedjan O’Learys ska börja driva restauranger i egen regi. Den första restaurangen blir restaurangen på Järntorget i Göteborg, där man redan nu köpt in sig i en befintlig restaurang som ska drivas tillsammans med den befintliga franchisetagaren.

Ett större O’Learys Event Center är också klart att drivas i egen drift på Unibail Rodamcos kommande storsatsning Mall of Netherlands i Holland. Strategin är en del av expansionsarbetet och restaurangerna blir en slags hubbar – så kallade ”Centers of Excellence” där även nya medarbetare och franchisetagare ska utbildas och där möjligheter till produktutveckling finns.

- Att driva egna restauranger har varit på agendan en period och jag har länge sett detta som en nyckel till framtida utveckling. Vi ser också detta som något som i förlängningen skapar en närmre relation mellan franchisegivare och -tagare, med stärkt support och större utvecklingsmöjligheter, säger Christian Bellander, vd på O’Learys.

Under de kommande tre åren planerar kedjan att öppna 15-20 restauranger som ska drivas i egen regi.Satsningen är en del i kedjans internationella expansionsstrategi.

Källa: Fastfoodnet