Ny smakblandning ska mätta A6 besökare

Ny smakblandning ska mätta A6 besökare. Sju koncept bildar ett restaurangtorg.

Den nya delen av A6 Center ska erbjuda mat från olika delar av världen. Det blir sju restauranger intill varandra: mexikanskt, italienskt, asiatiskt, libanesiskt, vegetariskt, hamburgare och sushi.

— Vi vill ha tydliga koncept och inte de här som serverar allt till alla, säger Lars Bröms, centrumchef på A6 Center.

Restaurang Zócalo ska servera mexikansk snabbmat. Det blir bland annat burritos, tacos och quesadillas. Zócalo finns redan i flera städer i Sverige.

— A6 är ett spännande centrum och vi tycker att de här ändringarna de kommer att göra och de här andra restaurangerna kändes väldigt bra. Det är viktigt när man gör nyetableringar att alla koncepten är bra, säger Einar Örn Einarsson, vd för Zócalo.

Inspirationen till Zócalos mat kommer egentligen inte från Mexico, utan från stadsdelen Mission District i San Fransisco. Där bor det mycket mexikanska invandrare, och deras smaker har blandats upp med influenser från bland annat amerikansk mat.

— Det finns ju väldig många sätt att göra mexikansk mat.

Om du själv får välja något från menyn, vad blir det då?

— Jag skulle välja en rätt som heter Barbeque chicken burrito. Jag gillar den blandningen av kyckling, barbecuesås och nachos, säger han.

En annan av nykomlingarna för Jönköping är den vegetariska restaurangen Freshii. Kedjan finns över stora delar av världen, men är än så länge ganska ovanlig i Sverige. På menyn finns bland annat sallader, soppor och wraps.

— Det är framtidens mat, det är det som efterfrågas idag. Folk är ju väldigt medvetna om vad de stoppar i sig, säger Charlie Younan som har licensen för Freshii i Sverige.

Precis som Zócalo är Freshii ett franchisekoncept och båda letar lokala franchisetagare.

Charlie Younan menar att deras vegetariska koncept har saknats i Jönköping. En del av varumärket är att ha ett miljötänk genom hela kedjan. Från förpackningar i vegetabilisk stärkelse till att använda miljömärkta städprodukter och, så långt det går, ekologiska råvaror.

Om du skulle lyfta fram en rätt på menyn, vilken skulle det vara?

— Jag skulle välja en sallad som heter Market. Den äter jag väldigt ofta faktiskt.Market innehåller bland annat spenat, quinoa, avocado, fetaost, äpple, morot och torkade tranbär.

Den tredje restaurangen på A6 som inte har funnits i Jönköping sedan tidigare är asiatiska Sen Street Kitchen. Dessutom kommer Bada Bing Burger, Liban Deli och Sushi Yama finnas på restaurangtorget, plus en italiensk restaurang där namnet än så länge inte är offentligt.

Källa: Vetlanda Posten