Ny stark huvudägare i FemtioFemPlus AB

13 augusti 2014 Ny stark huvudägare i FemtioFemPlus AB Det franchiseuppbyggda företaget FemtioFemPlus AB, verksamt inom hushållsnära tjänster, har fått en ny huvudägare i Berkway AB som köpt 55 % av bolaget.

Tillsammans med grundaren av FemtioFemPlus, Jan Nyberg, ska de nu öka etableringstakten med nya franchisetagare i Svealand och Norrland.

 

FemtioFemPlus finns väl representerat i södra Sverige och har sedan starten hösten 2009 nått en omsättning på 30 miljoner kronor.

- Förutom en finansiellt stark ägare får vi in en partner som kommer att vara mycket värdefull för oss, säger Jan Nyberg.

Berkways filosofi är att som långsiktig ägare köpa in sig i intressanta framtidsbolag, säger Kasper Ljungkvist som tillsammans med affärspartners äger företaget. En av dessa partners är det välkända investmentbolaget Spiltan.

- Gemensamt har vi nu beslutat bredda verksamheten i FemtioFemPlus och kommer att lansera nya verksamhetsområden under sommaren och hösten, fortsätter Kasper.

En av tjänsterna är som etableringslots vilket bolaget just blivit godkända som. FemtioFemPlus satsar även på uthyrning av senior kompetens till företag och organisationer. En sektorer som växt kraftigt under året är bostadsrättsföreningar där man tar hand om fastighetsskötsel.

- De hushållsnära tjänsterna med rut- och rotavdrag har vuxit kraftigt sedan regeringen införde det omedelbara skatteavdraget sommaren 2009. Idag är det en relativt mogen bransch som fortsatt är under stark tillväxt. Vi ser ljust på framtiden och tror att det finns goda möjligheter att nästa regering, oavsett valutgång, till och med kommer att utöka tjänsterna, säger Jan Nyberg.

Läs mer här
Källa: Webfinanser