Pinchos etablerar sig på Söderpunkten i Helsingborg

Pinchos serverar smårätter i tapas-format från hela världens kök. På menyn finns allt från spanska quesadillas till asiatiska dumplings och ungersk plankstek. 

Restaurangkedjan som bara funnits i fem år har haft en spikrak framgångskurva och är idag etablerad i alla större svenska städer. I Helsingborg finns redan en Pinchos-restaurang på Bruksgatan, och där är efterfrågan på lediga bord stor. En del av framgången ligger i det digitala konceptet. Det här är världens första restaurang där såväl bordsbokning som beställningar sker via en egenutvecklad app som besökarna kan ladda ner i sin smart phone.

Cassandra Jertshagen är VD på Jefast som bygger och utvecklar Söderpunkten. Hon är övertygad om att Pinchos kommer att ge besökarna en positiv och annorlunda upplevelse.

– Pinchos är trendigt och populärt. Att träffas över några tapas är ett nytt och enkel sätt att umgås. Det här är en restaurang som lockar många olika typer av matgäster. Hit söker sig alla åldersgrupper och Pinchos kompletterar vårt övriga restaurangutbud perfekt.

– Det är mycket som händer på Söder och det vill vi vara en del av, säger Johanna Uddh, en av delägarna till den nya restaurangen. Vi letade faktiskt lokaler på Söder redan för tre år sedan, inför vår första Pinchos i Helsingborg och därför känns det extra kul att öppna här nu. Vi ser en stor potential och är riktigt taggade på att få vara med på satsningen som både Jefast och Helsingborgs Stad gör i området.

För att skapa ett levande och dynamiskt handelscentrum måste sammansättningen av butiker, restauranger och caféer vara väl genomtänkt. Jefast har därför valt att samarbeta med konsultföretaget TAM Retail som är specialiserade på att utveckla köpcentrum.

– Vår vision är att Söder ska glöda. Nu är så gott som alla ytor uthyrda. Nya Söderpunkten kommer att bli ett pulserande hjärta på bästa läge i Helsingborg.

Källa: Jefast/mynewsdesk

Läs mer här.