Pinchos vd en vinnare

Restaurangkonceptets vd och grundare tilldelades på måndagskvällen entreprenörspris. Nyligen öppnade kedjan första restaurangen i Oslo.

Restaurangkedjan Pinchos grundare och vd Magnus Larsson med företaget Pincho Nation utnämndes under måndagskvällen till västra Sveriges främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

Magnus Larsson öppnade första restaurangen för konceptet i Göteborg 2012 och  i dag finns 41 stycken runt om i Sverige. Under innevarande höst påbörjades en utlandsexpansion och nyligen öppnade den första restaurangen i Oslo. Under 2018 ska restauranger etableras i Finland och Danmark och ambitionen är att ta konceptet till USA.

Juryns motivering löd:

Med en ny banbrytande affärsmodell och digital lösning har denna entreprenör ”hittat en diamant i gruset” och lyckats skapa god lönsamhet i en lågmarginalbransch. Med ett helt nytt synsätt, envishet och mod, har man förändrat en traditionell verksamhet och skakat om en hel bransch. Genom fokus på effektivitet har entreprenören hittat ett sätt att hushålla och spara på resurser - ett skolboksexempel på hur hållbarhet skapar lönsamhet!

Vinnarna från västra regionen ska nu möta vinnarna i de övriga fem regionfinalerna i Sverigefinalen i Stockholms stadshus 25 januari. Den nationella huvudprisvinnaren representerar Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni.

Läs mer här.

Källa: Fast Food Magazine