Sibylla öppnar i Skåre

Sibylla planerar att etablera en ny restaurang i Karlstad. Bakom projektet ligger franchisetagaren Kjell Lorén och restaurangen kommer att ligga i Skåre.

– Jag har alltid haft tanken på att skapa något där, säger Kjell Lorén.

Sibylla finns sedan tidigare representerat i Karlstad med två restauranger belägna i centrum och i stadsdelen Norrstrand. Nu planerar man att bygga en tredje och planerna är långt gångna.

– Vi planerar att ha ett startmöte i oktober. Vi hade gärna börjat byggnation nu men vi väntar på att pappersarbetet ska gå igenom så vi kan ta första spadtaget.

Kjell Lorén har själv bott i Skåre i många år och sedan korvmojen i Stodene försvann har det saknats ett alternativ i stadsdelen.

– Jag flyttade nyligen därifrån men innan har jag bott i Skåre i 25 år och jag har alltid tänkt att jag ska hitta på något på området. Det bor nästan 6000 människor i Skåre och jag tycker att det har funnits ett behov.

Restaurangen kommer att ligga på Såifatomten i nära anslutning till väg 61 och väg 62 och kommer att vara på 260 kvadrat, tomten kommer att vara på 2500 kvadrat.

– Det kommer att bli en restaurang med 64 platser, en drive in och en uteservering. Nästa alternativ på vägen är först i Munkfors och Arvika om du inte åker in i centrum i Forshaga eller Kil. Vägen utanför är tungt trafikerad, enligt vägverket passerar 20 000 fordon där varje dag, säger Kjell Lorén.

Planen att bygga en restaurang på platsen har funnits länge och för ett drygt år sedan tog det fart på allvar.

– I somras skrev jag på avtalet om att bli franchisetagare med Sibylla men idén kom för ungefär ett år sedan.

Fastigheten byggs av Maxfastigheter och kommer också att ägas av Maxfastigheter.

– Jag och en till kommer att vara franchisetagare och hyra restaurangen, jag kommer också att vara driftchef för restaurangen, vi kommer att behöva anställa omkring tio stycken.

Förhoppningen är att kunna öppna restaurangen i månadsskiftet mellan januari och februari om allt gå som det ska.

– Det är vår förhoppning, säger Kjell Lorén.

Läs mer här.

Källa: VF Karlstad