Svensk fika lockar kvinnlig entreprenör i Oman

Wayne’s Coffee fortsätter att locka till sig franchisetagare utanför Europas gränser. Efter att ha etablerat sig i både Saudiarabien och Jordanien står det nu klart att ytterligare ett land läggs till på listan i form av sultanatet Oman på Arabiska halvön.

Mats Hörnell, vice vd på Wayne’s Coffee, är entusiastisk över nyheten att kafékedjan nu öppnar i Oman.

– Vi fortsätter vår expansion i regionen och har tecknat ett master franchiseavtal som omfattar hela Oman. Lika viktigt är dock att vi har hittat rätt franchisetagare. Det går inte att tänka sig en bättre partner i det här samarbetet.

Lokal kvinnlig entreprenör

Den partner som Mats Hörnell syftar på är bolaget Al Fateh Investments LLC, som bygger på ett partnerskap mellan Arwa och hennes bror Omar Al Murshidi. Etableringen i Oman, som planeras till första halvåret 2018, är ett viktigt steg för Wayne’s Coffee i bolagets strategi för regionen, enligt Mats Hörnell.

– Det här är samarbetet är bra för Wayne’s Coffee på flera sätt. Vi har redan bestämt oss för att växa i regionen och öppningen i Oman innebär ytterligare ett bevis på att vi kan gå från ord till handling. Med vår nya partner kommer vi dessutom att etablera en varaktig närvaro i landet.

Genuin fikapsassion

Bakom expansionen finns en genuin passion för svensk fikakultur och de värderingar som Wayne’s Coffee representerar, särskilt inom hållbart och ekologiskt. Denna passion lyser även igenom när entreprenören Arwa Al Murshidi förklarar motivationen bakom samarbetet.

– Det som lockar mig personligen är mer än bara affärsmöjligheten som det innebär. Lika viktigt är konceptet i sig. Wayne’s Coffee har något som andra saknar. En ekologisk profil som når djupt ner i hela sortimentet. Minförhoppning är att det ska leda till ytterligare förändringar kring hur vi tänker kring hållbarhet.

– I vår kultur spelar kaffe en otroligt viktig roll. I Oman tycker vi om att dricka kaffe, och kaféer är en viktig mötesplats, bland annat är det så vi umgås och träffar många av våra vänner. Min förhoppning är Wayne’s Coffee kommer att vara den naturliga platsen för allt detta inom kort, avslutar Arwa Al Murshidi.

Källa: Wayne's Coffee/Mynewsdesk

Läs mer här.