Ung mäklare ny franchisetagare

Gustav Spetz har länge drömt om att driva eget företag. Nu är han framme vid målet – som nykläckt franchisetagare till Bjurfors mäklarbyrå i Linköping.

Bjurfors har som affärsidé att finnas i Sveriges största städer och dit räknas Linköping som checkar in på plats sju på den listan (femma om man räknar hela kommunen).

Gustav Spetz tvekade inte när han fick chansen att ikläda sig rollen som mäklarkedjans senaste franchisetagare.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Ända sedan jag bestämde mig för att utbilda mig till mäklare har jag haft det här som mål, säger 28-åringen och fortsätter:

– Jag har arbetat som mäklare i Linköping sedan 2010 och har därför fått en bra inblick i hur bostadsmarknaden ser ut i kommunen.

Spetz håller på att flytta in i Bokmedias tidigare lokaler på Sankt Larsgatan 24 där det kommer att finnas gott om utrymme för att växa.

– Jag planerar att anställa två, tre mäklare innan årsskiftet. En assistent är redan på väg in och jag har beställt sammanlagt sju skrivbord, så visst finns det i mina tankar att jag kommer att utöka så småningom.

Det finns ett tiotal mäklarbyråer i stan. Du räds inte den konkurrens som råder på området?

– Om jag känt någon rädsla hade jag inte tagit det här steget. Jag är medveten om att konkurrensen är hård, men jag ser fram mot uppgiften och ska sätta min prägel på de tjänster som vi kommer att erbjuda våra kunder.

Hur ser du på framtidens bostadsmarknad i Linköping?

– Det byggs mycket, men det kommer att vara en fortsatt stor efterfrågan på bostäder. Linköping är en expansiv stad med stor inflyttning. Samtidigt tror jag inte att vi kommer att ha den prisutveckling som vi sett de senaste två, tre åren.

 

Källa: Affärsliv