”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås.

– Vi erbjuder ett vardagsrum med god mat och dryck för alla, säger Dan Eriksson som driver Allstar i Västerås.I Sverige finns det elva sportbarer under Allstars flagga. För Dan Eriksson är det fjärde året som franchisetagare.

– Vi följer Allstars meny till största del och sportbarens storsäljare är Bacon & Cheese.

När det drar ihop sig till toppfotboll som Champions Leage eller andra högklassiska idrottsevenemang fylls ofta Allstar till sista plats.

– Vi har även flera supporterklubbar från Chelsea, Liverpool, VSK, VIK Hockey med flera som kommer när deras favoriter kämpar på arenorna, fortsätter Dan Eriksson.

När supportrarna kämpar som intensivast går det åt kolhydrater och när hungern slår till ställer kockarna på Allstar upp.

– Vi erbjuder det klassiska amerikanska köket – med en extra touch. Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe. Självklart erbjuder vi stans bästa burgare och maffiga stekar, men också fräscha sallader och spännande wokar, säger kökschefen Andreas Lyktberg.

På lördagar är det gott om barn i sportbaren. Föräldrarna (mest pappor) kollar fotboll och barnen spelar spel på ”paddorna”).– Vi har ett antal ”paddor” som vi lånar ut till barnen, fortsätter Dan Eriksson. Dessutom har vi en välfylld barnmeny som innehåller de flesta favoriträtterna.

Källa: Västerås Tidning