Lokalt café slår igen - franchisekedja flyttar in

24Kalmar kan nu avslöja att Wayne’s Coffee öppnar i Baronen köpcenter. Den svenska kaffebar-kedjan slår upp portarna i början av december – men redan i slutet av den här veckan inleds renoveringen av de lokaler som Café Nilsson fortfarande driver verksamhet i.

– Vi tar över deras lokaler kan man säga. Tanken är att vi ska renovera enligt Wayne’s Coffee-konceptet, säger Edlira, som tillsammans med sin make Suhel är franchisetagare.

– Min man har jobbat som barista tidigare, har gått massor av kurser och är professionell barista. Det är han som kommer att driva företaget. Jag kommer behålla mitt vanliga jobb men även finnas med i caféet.

Vad säger du om läget i Baronen?

– Vi har pratat mycket om att H&M flyttar dit och att universitetet snart är färdigbyggt. När allt är klart kommer Baronen vara en av höjdpunkterna i Kalmar, säger ägaren.

Stort fokus kommer såklart ligga på kaffeupplevelsen, men även enklare tilltugg som wraps och smörgåsar kommer att erbjudas. Dessutom satsar caféet på catering till exempelvis företagsträffar och mindre event.

– Vi håller på att rekrytera nu. Vi räknar med att det kommer behövas tre deltidsanställda.Det Wayne’s Coffee som tidigare låg på Larmgatan har slagit igen då Stars and Stripes flyttar in i lokalerna.

Källa: Kalmar24

Läs mer här