Taxijätte siktar på Västervik

Om några månader kan jätten Taxi kurir ha etablerat sig i Västervik. Enda hindret är att man har svårt att hitta taxichaufförer.

– Vi behöver fem chaufförer. Bilarna finns i Alvesta och Växjö, säger Edin Dzajic.Han driver bolaget Taxi 16000 AB som är Taxi kurir i Kronobergs och Kalmar län. Att starta i för liten skala går inte, säger han:

– Vi kan inte låta någon ringa till oss fem gånger i rad, utan att vi har en ledig taxi, säger han.

Bolaget tog steget in i Västerviks kommun för drygt en månad sedan. Då vann man en upphandling av kollektivtrafik hos KLT – framförallt färdtjänst och sjukresor. Fem bussar finns på plats, och fullt utbyggd kommer den organisationen att sysselsätta åtta personer. Sex–sju av dem kommer från andra bolag som har sysslat med motsvarande trafik i Västerviks kommun.

– Bussarna är nya, och går på fossilfria bränslen, berättar Pecka Andersson, lokalt platsansvarig.

Taxi kurir är ett riksomspännande nätverk, och finns genom dotterbolag och franchisetagare på en rad orter i landet. Bolaget i Kronobergs län startade sin verksamhet 2008, och har i dag 60 anställda.

Edin Dzajic hoppas att taxiservicen i Västervik ska kunna starta i början av december eller kring årsskiftet. Man blir då en direkt utmanare till Västerviks taxi.

inns det plats för två aktörer i Västervik?

– Det finns i vart fall plats för en duktig aktör, men vi får se, svarar Edin Dzajic.

Källa: VT